Singapori është në kërkim të sistemeve të reja të transportit publik siç janë autobusët pa shoferë. Dy nga këta autobusë autonom do të testohen jashtë dhe do të transportojnë deri në 80 pasagjerë dhe kanë një gjatësi prej 12 metrash.

Këto automjete do të testohen në rajonin Jurong West të Singaporit ku është vendosur Universiteti teknologjik “Nanyang”. Duke folur për “Channel News Asia”, nënkryetari i hulumtimit tha: “Përpjekjet aktuale në të gjithë botën kanë qenë të përqendruara vetëm në autovetura”.

Pra, ky gjykim autonom i autobusëve është i pari i këtij lloj në Singapor, i cili do të synojë në përmirësimin e sigurisë rrugore, uljen e trafikut dhe pakësimin e ndotjes.

Top Channel