Kosovë, Apeli lë në burg deputeten Albulena Haxhiu

11/12/2015 20:50

Gjykata e Apelit në Kosovë ka lënë në fuqi masën e paraburgimit prej një muaji për deputeten e Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu.

Apeli ka refuzuar duke e cilësuar si të pabazë ankesën e avokatit mbrojtës kundër aktvendimit të Gjykatës Themelore të Prishtinës, të datës 8 dhjetor.

E pandehura dyshohet nga prokuroria për veprat penale të: “përdorimit të armës apo mjetit të rrezikshëm”, “pengimit të personit zyrtar në kryerjen e detyrës zyrtare”, si dhe “shkaktimit të rrezikut të përgjithshëm”.

Në arsyetimin e saj, Gjykata e Apelit ka sqaruar se, fakti se e pandehura brenda një periudhe të shkurtër kohore ka përsëritur veprat penale tregon rrezikun se po të gjendej në liri, ajo sërish do të vepronte njësoj.

Top Channel