Në kuadër të urdhërit të Ministrit të Bujqësisë, Edmond Panariti, Autoriteti Kombëtar Ushqimor inspektoi gjatë ditëve të fundit rreth 700 punishte që prodhojnë nënprodukte të qumështit.

Nga inspektimet e kryera në të gjithë vendin mjaft raste kanë rezultuar problematike, ndërkaq janë sekuestruar gjithsej 893 kilogramë djathë i përpunuar me niseshte. Sasia më e madhe e djathit të konfiskuar ka rezultuar në rrethet e Tiranës, Kukësit, Dibrës dhe Vlorës.

Sipas njoftimit të Autoritetit Kombëtar Ushqimor në rrethet e tjera ku është ushtruar kontroll si Berat, Gjirokastër, Shkodër, Durrës, Fier, Lezhë dhe Elbasan nuk janë konstatuar raste problematike.

Të enjten  AKU vijoi kontrollet për djathin dhe gjizën në tregun e ish-Uzinës Dinamo në Tiranë. Në këtë treg gjatë kontrollit u konfiskua një sasi e konsiderueshme malli ushqimor, konkretisht, 486 kilogramë djath dhe 300 kilogramë gjizë, të dyja këto produkte të përpunuara me niseshte dhe sipas ekspertëve të dëmshme për konsumatorin.

Sic theksoi dhe drejtori i AKU për Tiranën që udhëhiqte operacionin në tregun e ish-uzinës Dinamo, ky ishte vetëm një kontroll rutinë, ndërsa AKU do të vijojë me kontrolle të tjera gjatë ditëve në vazhdim për të gjitha produktet me origjinë shtazore.

Top Channel