Bulqizë, jeta e vështirë mes kromit

02/04/2014 00:00

Drita Pjetri, nëna 55-vjeçare e katër fëmijëve të mbetur jetimë, banore e
fshatit Sopot të komunes Zerqan, përballet aktualisht me sfidën e
mbijetesës të familjes në varfëri ekstreme.

Dy vjet me pare ajo humbi bashkeshortin, ndersa punonte ne minierat e kromit. Të gjithë anëtaret e kesaj familje mbahen me nje ndihme te vogel ekonomike, ndersa djali me i madh, 21 vjecar pak kohe me pare ka zene vendin e punes se te atit ne minieren e kromit.

“Marrim 40 mijë lekë, asistencë. Djali i madh punon në minierë, kur ka punë, kur nuk ka mbetet pa punë. Kemi shumë probleme dhe jetojmë me shumë vështirësi”, thotë e zonja e shtëpisë.

Edhe pse jetimë, asnje nga kater femijet nuk merr nje pension nga shteti.

Top Channel