Sami Frashëri është një ndër figurat qëndrore të lëvizjes kombëtare, patriot, intelektual, dijetar.

Është e vështirë sot të përmbledh kontributin e tij të jashtëzakonshëm për çështjen kombëtare, por edhe veprat e tij, të cilat mbeten aktuale edhe sot, jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Turqi, në vendin ku prehen eshtrat e tij.

Sot, ne mbremje, ne “Exclusive”, historia e plote e Sami Frasherit nga 1872 kur ai zbriti ne Stamboll e deri me sot.

Karriera dhe kontributi i madh per çështjen kombetare, fjaloret dhe enciklopedite ne gjuhen osmane ku ruhen edhe sot provat e shtrirjes se madhe territoriale te shqiperise e shqiptareve.

Gjithçka sot, ne mbremje, ne 20 e 05 ne Exclusive, “Sami Frasheri – historia e panjohur e dijetarit shqiptar”.

Top Channel