Braktisja e shkollës nga romët

15/03/2014 00:00

Janë me qindra fëmijë romë, të cilët e kanë braktisur shkollën dhe
arsyet më të shpeshta janë gjendja e vështire ekonomike dhe mentaliteti i
prindërve.

39 femije rom ne shkollen 9-vjeçare Dino Ismaili ne Levan jane rikthyer ne shkolle  pas nje pune te gjate, te Federates se Arsimit dhe mesueseve te kesaj shkolle.

30% e nxenesve, te kesaj shkolle nente vjecare vine nga komuniteti rom, ndaj perfaqesuesit e Federates se Arsimit, per te shmangur rrezikun e braktisjes kane ngritur grupet e punes te perbere nga 14 mesues, 4 prinder dhe 4 nxenes.

Top Channel