Fier, pompat e ujësjellësit nuk funksionojnë

24/02/2014 00:00

Një investim prej 4.2 milionë dollarë për ujësjellësin e Fierit ka
rezultuar jorezultativ për shkak se pompat e reja të instaluara nuk kanë
fuqinë e duhur.

Behet fjale per 5 puset e reja ne Kafaraj per te cilat jane investuar nga banka boterore dhe qeveria shqiptare 2.5 milione dollare, gjithashtu 1.7 milione dollare ka kushtuar bajpasi i ndertuar qe duhet te dergoje ujin ne rrjetin e ujesjellesit te bashkise Fier dhe te 5 komunave. Drejtori i Ujesjellesit shprehet i shqetesuar dhe thote se pompat e reja nuk punojne, ndersa puna vazhdon me pompat kineze te montuara qe ne vitin 1964.

Investimi do t’i sherbente nje popullesie mbi 100 mije banore ne kete zone, por problemet teknike dhe parametrat e pompave te instaluara po e bejne investimin te padobishem.

Top Channel