Mbi 100 lëkundje toke kanë ndodhur 24 orët e fundit nëe zonen
Durrës-Tiranë. Bëhet fjalë për një tërmet të përbërë me shumë lekundje
në periudha të ndryshme me forcë deri në 4.2 të shkalles Rihter.

Kjo ka qene lekundja me e forte e ndjere ne kete zone mengjesin e se henes ne pren 8 e 15 minuta. Ndersa lekundja me e fundit eshte ndjere ne oren 4 e 51 minuta mengjesin e se martes me force 3.6 te shkalles rihter. Sipas sizimilologut Rrapo Ormëni zona ku kane patur epiqendren lekundjet e tokes eshte ne zonen ku perplasen pllakat tektonike, e cila zgjatet ne gjithe bregdetin

Termetet sipas sizmiologut nuk kane asnje lidhje me motin per shkak se epiqendren e kane 10 kilometra ne thellesi te tokes.

Termetet qe u ndjene dje dhe sot shkaktuan panik aq sa ne Durres u nderpre edhe mesimi.

Top Channel