Ministri i Shëndetësise kërkon procedim disiplinor nga Urdheri i Mjekut
ndaj dy mjekëve të Spitalit Ushtarak, të cilët me 21 janar 2011,
deklaruan para kamerave se protestuesit e plagosur apo të vrarë ishin
qëlluar nga distancë e afërt.

Pas hetimeve te mevonshme deklaratat e dy mjekeve u hodhen poshte, pasi rezultoi se kater protestuesit ishin vrare ne distance nga oficere te Gardes, te cilet moren dhe denimin perkates. Lidhur me kete, ministri i Shendetesise Ilir Beqja ka depozituar nje ankese prane Keshillit Rajonal te Urdhrit te Mjekut, ku kerkon qe ndaj dy mjekëve Gega dhe Koceku te nise procedimi dhe gjykimi prane Komisionit Disiplinor te Urdherit te Mjekut.

Ne ankese thuhet se dy mjeket Koceku dhe Gega me qellim te qarte politik deformuan realitetin dhe kane dezinformuar publikun mbi gjendjen shendetësore dhe shkakun e vdekjes se 4 shtetasve ne 11 janar 2011. Sipas kesaj ankese mjeket Koceku dhe Gega kane shkelur rende “Kodin e etikes dhe deonotologjise mjeksore” dhe ne baze te rregullores per gjykim profesional percaktohet te dy mjekeve u hiqet licensa per ushtrimin e profesionit per nje periudhe 3-vjeçare, si dhe detyrim per rikualifikim profesional per studime plotesuese.

Ne ankesen e ministrit ne ngarkim te dy mjekeve, cilesohet se pervec shkeljes se etikes deklaratat e paverteta te mjekeve krahasuar me akt-ekspertimin mjeko-ligjor, qe i eshte bere viktimave perbejne edhe elemente te vepres penale.

Top Channel