“Exit-Poll”, e majta fituese me 52-56%

23/06/2013 00:00

Koalicioni i majtë i udhëhequr nga Partia Socialiste është fitues i zgjedhjeve të sotme, të paktën në “exit-poll”-in e parë të publikuar nga “IPR Marketing” dhe “Ora News”.

Sipas këtij “exit-polli”, e majta ka fituar në total 52-56% të votës kombëtare, e ndarë në 37-41% midis Partisë Socialiste dhe 7-11% me Lëvizjen Socialiste për Integrim.

Në koalicionin e djathtë, Partia Demokratike ka grumbulluar 33-37% të votave, PDIU 1,5-3,5% dhe Partia Republikane 1-3%.

Dy forcat politike të pavarura ne këto zgjedhje, Fryma e Re Demokratike dhe Aleanca Kuq e Zi kanë fituar, midis 1-5% dhe 1-3%, përkatësisht.

Top Channel