Në qarkun e Kukësit vetëm 4 për qind e banorëve paguajnë faturat e
energjise elektrike. Institucionet publike dhe bizneset private kanë një
situate më të përmirësuar, por shumë larg pagesës së rregullt të
energjisë që shpenzojë.

Pas emerimit te administratorit te ri te kompanise CEZ ne kete qark ka nisur aksioni per grumbullimin dhe arketimin e faturave te energjise per konsumatoret debitore prej vitit 2007. Por kete here nderprerjet do te jene individuale dhe jo kolektive por nga numri i madh i debitoreve nese rregulli zbatohet njesoj pjesa dermuese e ketij qarku problematik do mbetet ne erresire.

Qarku i Kukësit renditet ndër të fundit në të gjithë vendin, sa i takon nivelit mjaft të ulët të shlyerjes së faturave të energjisë së konsmuar. Varferia eshte nje nga arsyet por jo e vetmja.

Top Channel