Korçë, fermerët kultivojnë bimë mjekësore

20/07/2012 00:00

Fermeret e Korces braktisin kultivimin e grurit dhe misrit si pasoje e
mungeses se tregut merren me barishtet per t’i shpetuar falimentimit.

Humbjet e njepasnjeshme pergjate viteve te fundit, si pasoje e nje tregu jo te sigurt per prodhimet bujqesore kane bere qe ata te merren me kultivimin e bimeve medicinale. Tregu i ri per keto bime te cilat eksportohen duket se i ben fermeret te ndjehen me te sigurte dhe te sigurojne me teper te ardhura. Edhe pse nuk jane ne qender te vemendjes duket se keto bime jane duke krijuar nje industri te vertete pasi parcela te tera ne qarkun e Korces jane mbjelle me bime medicinale.

Vete drejtori i Bujqesise ne Korçe Adrian Maho eshte shprehur se kultivimi dhe mbledhja e bimeve medicinale jane duke u perhapur tek fermeret, per vete tregun e sigurt dhe fitimet qe ato sjellin.

Sipas te dhenave jane rreth 200 hektare toke te kultivuara me bime te ndryshme medicinale, te cilat eksportohen drejt shtetit austriak.

Top Channel