Itali, taksë për pronat edhe jashtë vendit

16/12/2011 00:00

Qeveria italiane vazhdon të ndërmarrë masa shtrënguese, të cilat në disa raste godasin shtresat më në vështiresi.

E reja e fundit eshte vendosja e nje takse edhe mbi pasurite e patundshme qe nje person me banim ne Itali mund te kete ne nje vend tjeter. Qe nga nje kendveshtrim i caktuar do te thote: emigrantet me banim ne Itali do te paguajne taksa edhe per nje shtepi qe mund te kene blere ne atdhe.

Dhe me pare nje pasuri e tille duhej deklaruar, por taksa nuk paguhej nese shtepia apo toka nuk konsiderohej si burim fitimi. Me rregullat e reja, qe duhet te hyjne ne fuqi se shpejti, pavaresisht nga perdorimi ose jo i prones jashte Italise, mbi te duhet te paguhet nje takse sa 0,76% te vlerës së saj. Kjo vlere do te llogaritet ne baze te çmimit qe rezulton ne aktin e blerjes ose ne baze te vleres prones. Por nese mbi kete prone emigranti paguan nje takse ne vendlindje, do t’i behet nje zbritje. Veshtire te parashikohet se si do te veprojne zyrat italiane te tatimeve per verifikimet e pronave jashte vendit.

Top Channel