Francezët: Pro votës së emigrantëve

28/11/2011 17:05

Një numër i madh francezësh, plot 61 për qind, është në favor të votimit të emigrantëve në zgjedhjet komunale të vendit.

Kështu thotë një sondazh i kryer nga instituti “BVA” dhe i publikuar në të përditshmen e njohur franceze “Le Parisien”.

Më 8 dhjetor në Senatin francez do të diskutohet një projekt/ligj i paraqitur nga e majta në lidhje me këtë cështje, ndërkohë që mazhoranca qeverisëse është kundër.

Së shpejti Franca do të hyjë edhe në procesin e zgjedhjeve presidenciale. Presidenti aktual Nicolas Sarkozy ka pësuar së fundmi një rritje në sondazhe, falë mënyrës se si u përball me krizën financiare.

Gjithsesi, të cituar nga mediat lokale, shumë francezë kanë theksuar se nuk janë të kënaqur me politikën e tij të brendshme.

Një sondazh i publikuar rreth një javë më parë nga “Journal du Dimanche” tregonte se 34 për qind e francezëve aprovonin politikat e Sarkozy, 3% më shumë nga sondazhet e mëparshme.

Por pjesa tjetër, 66%, shprehnin pakënaqësi me politikën e brendshme dhe mënyrën si presidenti sillet ndaj disa cështjeve sociale.

Top Channel