Mjeket e rretheve nuk kane aparatura te parametrave bashkëkohore ndaj
dhe pacientët nuk kane besim tek ata duke iu drejtuar edhe per
ekzaminime te thjeshta sherbimeve prane Qendrës Spitalore Universitare.

Profesor doktor Spiro Qirko, mjek i njohur ne fushen e Kardiologjise veren me shqetesim mungesen e ekografive te parametrave te duhura ne rrethe.

Shoqata europiane Kardiologjise ka zhvilluar nje konference mbi roline ekografise ne percaktimin e diagnozes ku per here te pare 6 raste klinike te veshtira te ekzaminuara nga mjeke shqiptare do te vleresohen nga nje juri nderkombetare .Sipas profesor Qirkos ekografia eshte nje ekzaminim i thjeshte, por me marzh gabimi te larte nderkohe qe ndikon direkt ne percaktimin e diagnozes se pacientit.

Mjeke te huaj dhe shqiptare kane shkembyer eksperinca ndermjet tyre ne fushen e ekokardiologjise

Top Channel