Unaza e madhe, dëme të mëdha

16/06/2011 16:35

Segmenti i Unazës së Madhe të Tiranes me 3.1 kilometrash, qe prek pjesen
me te ndjeshme mjedisore te qytetit, nga Kopshti Botanik deri ne Sauk
pritet te kete nje impakt mjedisor shume me te rende sesa vetem demtimi
i Kopshtit Botanik.

Ai do te kete 2 mbikalime, 2 nenkalime per automjetet dhe 3 nenkalime per kembesoret, si dhe disa rrethrrotullime nje prej te cilave prane Diges se Liqenit.

Ambientalistet kane kerkuar rishikimin e projektit per kete segment pasi sipas tyre demton nje na zonat me te cmuara te kryeqytetiti, sic eshte Parku i Liqenit Artificial. Sipas tyre projekti nuk ka marre parasysh disa elemente te rendesishem, sic eshte ndotja akustike, e ajrit si dhe zhvleresimi i nje zone te rendesishme sic eshte Liqeni

Ambientalisti Sazan Guri, i cili ka pergatitur raportin per efektin mjedisor qe do te kete prane zones se Kopshtit Botanik tha se kompensimi mund te kryhet ne Dajt, prane zones se liqenit, por edhe brenda ose jashte Kopshtit Botanik.

Ne kete autostrade me 6 korsi do te kalojne te pakten 8 mije makina ne dite, cka pritet te sjellin nje ndotje te larte akustike.

Top Channel