Kukës, autostrada pa mbikalime

15/06/2011 12:30

Mungesa e mbikalimeve dhe nënkalimeve në segmentin e autostradës nga
Kolshi në Morinë është shkaku i disa aksidenteve tragjike në këtë zonë.

Banoret qe jetojne ne fshatrat prane autostrades detyrojne te kalojne ne rruge ku mjetet levizin me shpejtesi deri ne 120 kilometra ne ore.Me te rrezikuar nga kjo situate paraqiten femijet te cilet kalojne cdo dite ne anen tjeter te autostrades.

Shumica e femijeve te cilet meren me punet e bujqesise dhe blektorise por edhe qe kalojne autostraden per te shkuar ne shkolle e kalojne mbi kater here ne dite mbi rruge. Vetem para pak dite me pare nje femije 12 vjec u be viktime e nje aksidenti.

Ndertimi i autostardes pati ndikime pozitive ne ekonomine e zones por solli edhe izolim te banoreve apo rrezikim te jetes se tyre per mungese qe ne projekt te rrugeve te kalimit per ta.

Top Channel