QSUT, hotel spitalor

08/06/2011 15:00

Qendra Spitalore Universitare është shndërruar thjesht në hoteleri ku
shërbejnë mjekë, pasi në të nuk ekziston më asnjë medikament.

Prej kohesh pacientet blejne vete te gjithe ilacet dhe pajisjet e tjera te nevojshme, per sherbimin shendetesor si serume e shiringa.

Te afermit e pacienteve te shtruar ne Pavionin e Semundjeve te Brendshme shprehen se tashme nuk behet fjale qe t’u kerkohet te blejne ilace alternative me te mira, por te gjithe medikamentet qe permbajne recetat e mjekeve.

Mjeket shprehen te revoltuar per punen qe duhet te kryejne ne keto kushte, pasi sipas tyre jane te detyruar t’u kerkojne pacienteve te blejne edhe ato medikamente qe nevojiten per te kryer nje nderhyrje kirurgjikale.

Burime prane Drejtorise se Qendres Spitalore Universitare “Nene Tereza” thone se te gjithe tenderat e ilaceve jane ne procedura siper. Ne kete situate te krijuar as kompanite farmacutike nuk u ofrohen me QSUT-se, pasi nuk jane shlyer per rastet kur kane bere furnizime paradhenie, per te mos krijuar mungesa ne medikamente.

Top Channel