Al Qaida përgatiste sulme pas 11 shtatorit

26/04/2011 18:55

Pas 11 shtatorit 2001, një grup i vogël, pjesëtarë të Al Kaedës po mendonin të kryenin atentate ndaj objektivave amerikanë.

Por terroristët u ndaluan përpara se kjo të realizohej, duke u çuar më pas në Guantanamo.

Lajmi është bërë publik në një seri dokumentash të rezervuar që i referohen të burgosurve të Guantanamo të cilat posedohen nga Wikileaks dhe që janë publikuar nga New York Times.

Grupi kishte në krye Khaled Sheikh Mohammed, mendja e sulmeve të 11 shtatorit.

Top Channel