Tiranë, hapet Universiteti Islamik

07/04/2011 17:20

Është inaguruar në periferi të Tiranës, Universiteti Islamik, i pari në historinë e Shqipërisë.

Kryetari i Komunitetit Mysliman, Haxhi Selim Muca ka theksuar se feja islame nuk është fe e dhunës dh e shkatërrimit, por fe e dijes.

“Urdhëri i parë i Kuranit të madhërishëm është “lexo”. Ne sot po hedhim një hap të rëndësishëm tek të rinjtë, që të lexojnë e studiojnë”, ka deklaruar Muca.

Përfaqësuesi i fondacionit Sema, një nga bashkëpunëtorët e KMSH për ngritjen e këtij universiteti, pohon se tilla shkolla do të shërbejnë për të mirën e njerëzimit.

“Besoj se në këto shkolla do të jenë arkitektët e së ardhmes. Dhuna nuk do ezkistojë më, por vetëm dialogu”, ka thënë ai.

Duke marrë shkas nga pjesëmarrja në një aktivitet fetar, kryeministri Berisha i ka bërë thirrje të gjithë shqiptarëve që të bashkohen për të përshpejtuar zhvillimin e vendit.

“Le të frymëzohemi nga këto mësime, të respektojmë njëri-tjetrin, të përhapim mesazhin e shpirtit tonë qytetar dhe të jemi të sigurt se do ecim me sukses drejt asaj të ardhmeje që po e ndërtojmë me vështirësi”, ka deklaruar Berisha.

Top Channel