Kinë, arrest kundërshtarit të aborteve

10/02/2011 15:20

Një prej aktivistëve më të njohur në Kinë për të drejtat e njeriut është vendosur në arrest shtëpie, lajmëroi vetë ai.

”Dola nga një burg i vogël dhe hyra në një tjetër të madh”, deklaroi Chen Guangcheng, në një video të xhiruar në mënyrë sekrete.

Këto janë deklaratat e parë të Chen që prej largimit nga burgu në shtator. Ai akuzoi më parë autoritetet për detyrimin e kryerjes së aborteve.

Top Channel