OSBE: Të zbardhen vrasjet e 21 janarit

31/01/2011 18:55

Ambasadori i OSBE-së në Tiranë, Wolfgang Wolfarth ka kërkuar sërish hetimin deri në detaj të ngjarjeve të 21 janarit.

Deklarata e tij vjen pas publikimit të lajmeve se komisioni hetimor parlamentar do të kontrollojë tabulatët telefonikë të zyrtarëve të lartë dhe gazetarëve.

“Të hetohen plotësisht ngjarjet e 21 janarit. Organet përkatëse të veprojnë në përputhje me shtetin e së drejtës”, ka deklaruar Wolfarth.

Më tej ai ka mbrojtur aktivitetet e organeve mediatike në vend, duke theksuar se, media ka një rol kyc në demokraci dhe në shoqërinë e lirë.

“Media luan një rol kyc në demokraci dhe në shoqërinë e lirë. Unë i nxis të gjitha institucionet të mbështesin median në detyrën e saj të lartë për të vënë në dispozicion të publikut të dhëna faktike. Kjo duhet të bëhet në përputhje me ligjin, në frymën e lirisë dhe të demokracisë”, ka shtuar Wolfarth.

Top Channel