Kasat, qeveria miraton ligjin

29/09/2010 15:00

Qeveria miratoi ligjin që përcakton vendosjen pa asnjë kosto financiare të kasave fiskale nga biznesi i vogël dhe nga taksistët.(UPDATE)

Rregullimi i ri ligjor detyron biznesin e vogel te bleje vete kasat fiskale, por cmimi i tyre do t’u njihet si takse e paguar. Kryeministri Berisha tha se projektligji i qeverise perfshin ne kete skeme edhe ata biznesmene qe kane blere me pare kasat fiskale.

“Dua te garantoj biznesmenet, qe kane paguar kasat se ata, njesoj si ata qe do t’i vendosin, do t’u rimbursohen, duke ua njohur takse te paguar, duke ua zbritur nga taksat. Me kete ligj qe shkon ne parlament kasat do t’í kushtojne zero biznesit shqiptar”, tha Berisha.

Skema qe biznesi i vogel te mos kete kosto per kasat fiskale, duke ua zbritur ato nga taksat, do te thote qe ne buxhetin e pushtetit lokal te shkojne me pak te ardhura nga mbledhja e ketyre taksave.

Por, megjithese kryeministri Berisha garantoi se kjo nuk do te ndodhe, ende nuk eshte bere e njohur skema e kompensimit te pushtetit lokal.  

“Natyrisht duhet kompensuar pushteti vendor per zbtritjen qe behet nga cmimi i kasave, sepse nuk kemi ndermend te pakesojme buxhetet per qeverite vendore. Uroj qe zoti Rama ta votoje kete ligj. Ai deklaroi se qeveria po fut duart ne arken e pushtetit. Jo zoteri, qe te gjitha do t’i kompensoje qeveria”, tha Berisha.

Sipas kryeministrit Berisha akuzat e kreut te opozites Edi Rama per klientelizem dhe korrupsion ne shpalljen fituese te 5 kompanive qe tregtojne kasa fiskale, kane per baze interesa brenda Partise Socialiste, te cilat sipas kryeministrit do te behen se shpejti publike.

“Ky projektligj i jep pergjigje te shkelqyer cdo spekulimi dhe uroj qe ta nxjerre nga kasa edhe rivalin tim se e shoh qe po vuan shpirterisht shume, per shkak te kasave. Dua t’u bej me dije qytetareve se, persa i perket atyre qe po vendosin kasat, ajo eshte ceshtje  e luftes se brendshme. Jo midis tyre. Ata po bejne punen, por do te dale me vone shume shpejt se ku jane lidhjet dhe ku fle lepuri. Nje gje ju garantoj, se eshte lufte midis klaneve te atyre qe bertasin cdo dite per kasat”, theksoi Berisha.

Top Channel