Lushnje, shkolla e Sulzotajt, e rrënuar

17/09/2010 15:00

Shkolla 9-vjecare e fshatit Sulzotaj është një nga shkollat më të amortizuara në rrethin e Lushnjës. Që nga viti 1997 kohë kur për shkollen u ndërtua catia, nuk është kryer asnjë investim tjeter.

Në shkollë mungojnë energjia elektrike, shumica e dritareve jane pa xhama, si dhe tavani e dyshemeja jane të amortizuar totalisht.

Ne kete shkolle mesojne rrethe 90 nxenes, por vec kushteve tejet te veshtira ne kete shkolle nuk eshte zhvilluar asnjeherë gjuha e huaj. Nxenesit jane te detyruar qe lenden e gjuhes se huaj ta mesojne neper shkolla apo mesues private.

Drejtuesit i shkolles shprehen kane ndihme nga Drejtoria Arsimore e Lushnjes por deri tani ne shkolle nuk ka ardhur asnje mesues i gjuhes se huaj.

Top Channel