Skeleti i zbuluar i ushtarit austro-hungarez

16/09/2010 14:35

Skeleti i zbuluar në kodrat e qytetit të Vlorës nga një bari i zonës, i përket një ushtari austro- -hungarez, i Luftes se Pare Boterore, gjatë viteve 1916-1918.

Sipas eskpertizes sendet vetiake te ushtarit ndihmuan per gjetjen e te dhenave te sakta për  identitetin e ushtarit , si detyra e tij dhe vendbanimin.  

Sipas policisë dhe prokurorisë si dhe specialistë të Muzeut dhe Historisë, gjatë nxjerrjes së eshtrave, janë gjetur të padëmtuara të gjitha pjesët e skeletit, një kuti metalike në formë medalioni, brenda saj një letër disi e lexueshme dy monedha metalike një laps dhe tre kopsa ushtarake.

Në vitin 1916 fronti i luftës mes Austro-Hungarise dhe Italisë u vendos në lumin Vjosë.

Top Channel