Diber, mungojnë tekstet

08/09/2010 09:45

Viti ri shkollor ka nisur me probleme në qarkun e Dibrës. Shkak është mos pajisja e të gjitha shkollave dhe të gjitha cikleve me libra mësimore.

Ne shumicen e shkollave te rrethit te Dibres per klasat e para mungojne tekstet e librit te matematikes, ku pikat shperndarese justifikohen se drejtorite e shkollave kane sjellur nje numer te vogel kerkesash pa llogaritur mire fluksin e nxenesve te klasave te para.

Gjithashtu po ne klasat e dyta mungon libri i matematikes. ndersa per klasat e katerta mungojne shume tekste mesimore si: Dituri natyre, Histori, Muzike, Gjuhe Shqipe, Anglisht, Fletore Pune anglishte, Fletore Pune Matematike, si dhe Fletore Pune te Diturise Natyre.

Ndersa per rrethin e Matit, pajisja e nxenesve me tekste mesimore duket disi me ndryshe por problem ka pasur ne shkollat 9-vjecare dhe te Mesme ne Fshatin Bazë te Komunes Bazë ku dita e pare e shkolles nuk eshte zhvilluar fare pasi keto shkolla jane ne rikontruksion.

Top Channel