Patatja e zier, burim i ri energjie

22/06/2010 09:30

Studiuesit e Jeruzalemit kanë krijuar një bateri nga një patate e zier që mund të zëvendësojë bateritë 1.5 volt me një kosto 50 herë të më vogël.

Kjo bateri përdor elektrolizat e patates së ‘ciftuar’ me elektroda zinku dhe bakri.

Sipas shkencëtarëve, zierja lejon rritjen 10 herë të eficencës së baterisë sepse redukton rezistencën e brendshme të zarzavates.

Patatja mund të realizojë një projekt gjigant të kësaj natyre, duke qenë se gjendet masivisht ne 130 vende të ndryshme.

Top Channel