Tiranë, shtrohen të prekurit nga ethet hemoragjike

20/06/2010 13:10

Në Spitalin Infektiv të Tiranës janë shtruar edhe tre personat e prekur nga ethet hemoragjike të cilët trajtoheshin ne qytetin e Kukësit.

Specialistet e shendetesise pohojne se gjendja shendetesore e nente personave te prekur nga kjo semundje eshte ne monitorim te plote.

Drejtori i politikave ne Ministrine e Shendetesise, Pellumb Pipero, i cili me nje grup mjekesh eshte nisur drejt spitalit te Kukesit per te monitoruar nga afer gjenden, ka sqaruar se rasti i paraqitur nga Hasi ka qene ne gjendje me te rende shendetesore, por sipas te dhenave te fundit ka permiresim te gjendjes shendetesore te pacientit.

Nga analizat e kryera ne laborator jane verejtur edhe raste te tjera pozitive, por sipas specialisteve te Institutit te Shendetit Publik ato jane asimptomatike. Ethet hemoragjike shfaqen me temperature te larte dhe me hemoragji te brendshme.

Sipas mjekeve prek kryesisht moshat mbi 18 vjec dhe transmetohet permes kontaktit te ngushte mes njerezve. Kjo semundje e cila merret nga pickimi i  rriqnes shkakton vdekje nese nuk trajtohet menjehere. Gjate muajit qershor kjo semundje eshte perhapur kryesisht ne zonat verilindore dhe Kukes ku jane prekur disa persona dhe eshte shenuar edhe nje vdekje ne fshatin Zgjegj te komunes Golaj ne Has.

Top Channel