Elbasan, përurohet sistemi i ri i kompjuterizuar i taksave

17/06/2010 14:05

Bashkia Elbasanit dhe Gramshit peruruan sot një sistem të ri të kompjuterizuar të taksave vendore.

Ky program i financuar nga USAID-i do te mundesoje administrim me te efekshem dhe me efikas te vjeljes se taksave dhe ofrimit te sherbimeve me te mira per qytetaret.Deri me tani departamenti i taksave te ketyre dy bashkive i kryente funksionet ne menyre manuale.

Sipas kryetari i bashkise se Elbasanit, Qazim Sejdini dhe perfaqesuesit te USAID-it, Stephen Herbaly, sistemi i ri i kompjuterizuar do te ule kohen qe duhet per te llogaritur saktesisht detyrimet tatimore dhe evidentojne pagesat e taksave.

Gjithashtu do te pakesojne nderveprimet personale me punonjesit e tatimeve qe shpesh konsiderohen si burim i praktikave korruptive.

Top Channel