Boschardt: Statusi, pas zgjidhjes së krizës

07/06/2010 19:45

Ambasadori gjerman në Tiranë, Bernd Boschardt ka komentuar situatën politike në vendin tonë, duke delaruar se, vetëm pasi të zgjidhet kriza, Shqipëria do mund të marrë statusin e vendit kandidat për në BE.

Sipas ambasadorit gjerman në Shqipëri, vizat pritet të hiqen në fund të këtij viti. Deklaratat diplomati gjerman i bëri nga qyteti i Elbasanit, ku theksoi se ndërkombëtarët po presin për një zgjidhje politike të kësaj krize.

“Ne inkurajojmë në përmbushjen e kritereve dhe në vjeshtë do të diskutohet procesi i liberalizimit të vizave”, ka deklaruar Boschardt.

Top Channel