Dajti, me karrocë në gjykatë

04/06/2010 15:15

Dritan Dajti është paraqitur në Gjykatën e Krimeve të Rënda, me karrocë për shkak të sëmundjes së tij, për të kërkuar gjykim te shkurtuar të cështjes duke pranuar aktet proceduriale në gjendjen në të cilën ndodhen.

Kjo kerkese eshte bere nga avokati mbrojtes i te pandehurit, Arben Qeleshi, i cili iu rikthye serish ceshtjes pasi Dajti nuk ka pranuar te mbrohet me nga avokatja qe i kishte caktuar shteti. Prokurori Eugen Beci e ka hedhur poshte kerkesen e tij, duke deklaruar se procesi ndodhet ne nje faze ku kerkesa nuk mund te behet pasi i ka kaluar afati.

Gjykata e ka pranuar kerkesen e Prokurorise se Krimeve te Renda duke hedhur poshte mundesine e nje gjykimi te shkurtuar per Dajtin, i cili akuzohet per vrasjen e kater punonjesve te policise, armembajtje pa leje si edhe disa vepra te tjera penale. Pas hedhjes poshte te kerkeses se Dritan Dajtit per gjykimin e shkurtuar, ky i fundit humb mundesine t’i shpetoje burgimit te perjetshem, ndonese do te konsiderohet fajtor nga gjykata, per veprat penale per te cilen akuzohet.

Pas marrjes se vendimit nga gjykata dhe rifillimi i seances gjyqesore, i pandehuri Dritan Dajti ka kerkuar qe te marre ndihme mjekesore ne sallen e gjyqit per shkak se nuk ndihej mire. Kjo e ka detyruar gjykaten ta shtyje seancen gjyqesore per nje date tjeter. Inspektori i policise Mariglen Muca, nuk merte pjese ne seance dhe perfaqesohej nga avokati mbrojtes, por ne krah te Dajtit eshte paraqitur ne seancen e sotme dhe i pandehuri tjeter i kesaj ceshtje, Ergest Xhoxhi.

Top Channel