USAID financon bujqësinë

27/05/2010 14:50

USAID  ka prezantuar një program zhvillimi për industrinë agro-ushqimore në Shqipëri.

Ne nje takim me perfaqesues te Ministrisë së Bujqësisë, fermerë dhe grupe interesi, drejtori i ketij programi Zhan Estrada Vale beri nje prezantim te ketij program qe ka si objeketiv nxitjen e investimeve ne bujqesi vecanerisht ne tregetine bujqesore , krijimi i nje brezi sipermarresish te rinj te afte per te eksploruar mundesite e futjes ne tregjet nderkombetare te produkteve vendase dhe rritja e numrit te kompanive tregetare te fruta-perimeve me qellim rimekembjen e ekonomise se zonave rurale dhe nxitjen e rritjes ekonomike.

Sipas perfaqesuesve te USAID ne Shqiperi nevojiten ferma me kapacitet te larte prodhimi .

Top Channel