Provimi i letersise, dy mesues nisin hartimin e tezes

25/05/2010 16:00

Dy mesuesit te cilet do te hartojne tezen e leteresise per 30 mije maturante jane futur sot ne ambientet e AVA-s, ku do te qendrojne deri me daten 1 qershor. Mesuesve te zgjedhur nga komisioni i Matures Shteterore do t’i shtohet edhe nje staf prej 10 specialistesh, te cilet do te merren me ceshtjet teknike te ketij provimi.

“Kemi gjetur dy mesues te shkelqyer, dy nga mesuesit me te mire qe kemi. Ne parim teza do t’i jape mundesi cdo gjimnazisti te arrije ate qe ka pervetesuar gjate viteve te shkolles”, u shpreh ministri i Arsimit, Myqerem Tafaj.

Me 7 qershor ne ambientet qe survejohen nga kamerat dhe ruhen nga forcat e policise do te futen nje tjete grup, i cili do te merret me hartimin e tezes se matematikes, provimi i se cilit do te jeper me 15 qershor. Ministria e Arsimit ka lajmeruar se me 30 qershor do te jepen provimet me zgjedhje.

Top Channel