Qelizat artificiale, interesohet edhe Obama

21/05/2010 21:35

Pasi nje laborator amerikan i quajtur “Craig Venter” i ka dhene jete dy qelizave artificiale, kjo arritje shkencore ka terhequr edhe vemendjen e Presidentit te SHBA-se, Barack Obama.

Kreu i Shtepise se Bardhe i ka kerkuar komisionit presidencial te beje disa kerkime per qelizat artificiale. Obama deshiron qe ekspertet te vleresojne risite shkencore dhe anet pozitive te ndertimit ne laborator te qelizes se pare artificiale te kontrolluar nga nje ADN sintetike.

Sipas presidentit, ky zhvillim shkencor i hap rrugen zbulimeve te reja shkencore por gjithashtu krijon hije dyshimi per zhvillimin e jetes artificiale.

Top Channel