Mesdhe, vala e të nxehtit do prekë disa vende

17/05/2010 10:25

Gjatë ditëve të ardhshme, rajoni i Mesdheut do të goditet nga një valë të nxehti dhe vendi më i prekur nga kjo do të jetë Italia.

Temperaturat anormale do prekin edhe vende të tjera në këtë rajon ku bën pjesë edhe vendi jonë. Temperaturat do arrijnë deri në 40 gradë, ndërsa vlerat më të mëdha të lagështirës do regjistrohen në jug të Spanjës si dhë në rajonin e Pasanias në Itali.

Ky fenomen do përsëritet cdo vit dhe sipas studiuesve, cdo vit vera do jetë me e nxehtë edhe në shume prej vendeve ballkanike.

Top Channel