Pacientët të rrezikuar nga infeksionet spitalore

14/05/2010 16:15

Infeksionet spitalore që merr pacienti në spitalet tona kapin shifra të larta.Sipas statistikave në pavionet kirurgjikale infeksionet spitalore përbëjnë 38 % të rasteve dhe krijojnë rrezikshmëri 2 herë më të lartë për vdekje. Infeksionet spitalore merren pas 48- 72 ore qendrimi ne spital.

Spitalet tona monitorohen vetem 2 here ne muaj për infeksionet, nderkohe qe nevojitet cdo muaj por mungesa e fondeve krijon pengese per te siguruar reagentet.

 “Një strategji e posacme tregtare mungon, ka nje mangesi ne njohjen e permasave reale te problemeit, ka nje koordinim te strukturuar dhe ka pamjaftueshmeri ne financim”, u shpreh Isuf Kalo, nga Qendra e Cilësisë dhe Akreditimit të Spitaleve.

Infeksionet spitalore ka edhe ne spitalet jashte vendit por ne vendin tonë situata eshte me problematike pasi infermeret apo personeli mjekesor edhe pse me arsim te larte  kane njohuri te pakta rreth tyre .

Top Channel