Ballsh, grabiten tubacionet e naftës

31/03/2010 12:05

Në zonën naftëmbajtëse në Fier prej një viti ka nisur shkatërrimi i tubacioneve që lidhin puset e naftes me depozitat e ‘Albpetrol’.

Persona te ndryshem germojne ne toke duke nxjerre dhe me pas prere tubacionet qe kane nisur te shiten per skrap.

Ne disa vende tubat qe kane qene ne pune kane nisur te shkarkojne naften bruto ne toke. Demi duket te jete shume i madh. Me heret eshte bere grabitja e konstruksioneve te hekurit ne puset qe jane jashte pune ose ne shfrytezim dhe me pas mbledhesit e hekurishteve kane nisur te germojne edhe nen toke per te gjetur metale, kryesisht tuba.

Te njejtin fat kane edhe rezervuaret e naftes Marinze te cilet u jane hequr tubat qe bejne transportin e naftes nga puset deri ne depozitat e naftes.

Ky fenomen ka nisur nje vit me pare dhe grabitesit punojne gjate nates per t’i hequr tubat dhe brenda dites i shesin per skrap ne pikat e grumbullimit qe ndodhen ne Fier.

Nje pjese e tubave, sic tregojne vete ata, perdoret serish per shkak te cilesise shume te mire te tyre. Vjedhja e tubave ka nxjerre jashte funksionit shume puse dhe deri me tani as policia dhe asnje autoritet tjeter nuk ka marre masa per te ndaluar kete demtim qe i kushton shtrenjte kompanise “Albpetrol”.  

Top Channel