Kanceri mund të luftohet me mikrogrimca

22/03/2010 11:00

Për herë të parë në fushën e mjekësisë janë përdorur mikrogrimca të armatosura për të luftuar sëmundjen e kancerit.

Nëpërmjet ciklit të qarkullimit të gjakut, këto grimca kanë arritur në pjesën qëndrore të sëmundjes duke lëshuar “bombat” kundër qelizave të sëmura.

Studimi klinik po kryhet në “California Institute of Technology” në Pasadena dhe është publikuar në revistën shkencore “Nature”. Deri tani skencëtaret janë të kënaqur nga rezultatet e kësaj teknologjie.

Top Channel