Studimi: Impotenca e lidhur me infarktet

16/03/2010 10:30

Impotenca eshte nje parashikues i fuqishem i infarkteve te zemres dhe vdekjes ne radhet e pacienteve te rrezikuar.

Keshtu thote nje studim i kryer nga nje grup shkencetaresh gjermane, te cilet kane testuar 1519 burra me probleme kardiovaskulare.

Sipas studimit, personat ne fjale ishin impotente dhe e kishin dy here me te madh rrezikun per infarkt ne zemer dhe per te gjetur vdekjen.

Studimi, i botuar ne disa gazeta shkencore, sugjeron qe burrat qe vuajne nga impotenca te kontrollohen tek mjeku per te zbuluar nese kane probleme kardiovaskulare.

Top Channel