Mediu: Po shkaterrohen pyjet

16/03/2010 17:10

Mbi 600 mije meter kub dru jane prere cdo vit ne menyre te paligjshme nga individe duke shkaterruar nje pjese te pyjeve ne vend.

Ministri i Mjedisit Fatmir Mediu ka sqaruar se nese baseni i Drinit do te ishte i veshur me pyje atehere permbytja nuk do te ishte kaq e madhe pasi 40% e sasise se reshjeve do te mbahej nga pyjet.

Shqiperia vazhdon të trashëgojë një situatë të vështirë nga mbishfrytëzimi i burimeve pyjore, mungesa e fondeve për shtimion e siperfaqeve te reja pyjore dhe kontrolli i pamjaftueshëm mbi veprimtaritë e paligjshme. Shpyllezimi nder vite po e perballe gjithe territorin e vendit tone me nje erozoin ne shkalle te gjere.

Qindra shtepi dhe segmente rrugore jane shkaterruar vetem gjate ketij viti nga rreshqitjet e tokes

 

Top Channel