Australi, njeriu i pare ne bote pa identitet seksual

16/03/2010 16:05

Nje skocez/e qe sapo ka mbushur 48 vjec, eshte njeriu i pare ne bote qe nuk ka nje identitet seksual te qarte, zyrtar.

Behet fjale per Norrie May-Welby qe para shume vitesh u transferua ne Sydney dhe qeveria vendase ate e konsideron me seks “neutral”. Norrie lindi mashkull por pas shume operacioneve u transformua ne femer. Ne ate kohe, autoritetet e regjistruan si te seksit femer, por as ky identitet nuk i vinte per shtat.

Ai/ajo kerkoi qe te mos kishte nje identitet te sakte seksual, pasi nuk ndihej as femer dhe as mashkull. “Identiteti i mashkullit dhe femres nuk me pershtaten. Zgjidhja me e mire per mua eshte te mos kem identitet seksual”, u shpreh skocezi/ja. Keshtu, autoritetet australiane e kane marre parasysh deshiren e tij/saj, duke e klasifikuar si “neutral”.  

Top Channel