Telefoni? E ka shpikur mbreteresha

15/03/2010 17:15

Telefoni? E ka shpikur mbreteresha, natyrisht. Kjo eshte pergjigjja qe japin femijet angleze ne nje sondazh te bere ne BBC.

Dhe nese Madheria e saj konsiderohet “mamaja” e aparatit telefonik nga 1 femije ne 10, te tjere kandidate si shpikes te telefonit jane edhe Charles Darwin dhe Noel Edmonds, i pari i njohur per teorine e evolucionit, ndersa i dyti nje prezantues i famshem televiziv ne Britani.

Per pyetjen se kush ka qene njeriu i pare qe ka shkelur ne Hene, femijet kane zgjedhur Luke Skywalker, heroi i sages “Lufta e yjeve” dhe Richard Branson, nje biznesmen amerikan, krijues i disa markave mes te cilave edhe grupi “Virgin”.

Nderkohe zbulimi i zjarrit eshte rezervuar per Isaac Newton.

Top Channel