Kina, importuesi kryesor i veres Bordeaux

15/03/2010 10:00

Rritja e mireqenies dhe cilesise se jeteses ne Kine, ka sjelle edhe nje etje me te madhe te kinezeve per vere nga krahina e famshme e Frances, Bordeaux.

Ne vitin 2009, eksporti i veres franceze ne Kine eshte rritur me 40 %, e perkthyer ne vlere monetare, 74 milione dollare. Me keto shifra, Kina behet importuesi me i madh i veres Bordeaux, duke kaluar edhe SHBA-ne. Por sipas prodhuesve franceze, ky fenomen ka ndodhur si pasoje e krizes ekonomike.

Nje tjeter e dhene qe duhet marre parasysh eshte edhe rritja e numrit te milionereve ne Kine, te cilet kohet e fundit kane arritur te pasurohen shume per nje kohe te shkurter.

Top Channel