PS: DASH, shqetesim per korrupsionin

13/03/2010 16:30

Partia Socialiste vlereson raportin e fundit te Departamentit Amerikan te Shtetit per gjendjen e te drejtave te njeriut ne Shqiperi.

Deputeti socialist Saimir Tahiri tha se fakti qe raporti vlereson se korrupsioni mbetet pengesa kryesore per reformat ne vend, tregon se kryeministrit Berisha po genjen me gjoja sipas tij luften kunder korrupsionit.

“Eshte pertej çdo dyshimi, se Raporti i Departamentit Amerikan te Shtetit, ashtu si edhe raportet e pothuajse te gjithe partnereve nderkombetare qe kane monitoruar dhe vleresuar Shqiperine, pasqyron gjendjen reale te zhvillimeve ne vendin tone, gjendje qe fatkeqesisht nuk eshte ashtu siç kerkon ta shese qeveria. Raporti vlereson se policia e shtetit ka performance mjaft te dobet, per shkak te korrupsionit, rekrutimit te militanteve dhe sjelljes jo profesionale”, u shpreh Tahiri.

Sipas tij, raporti vlereson se procesi i kthimit dhe kompensimit te pronave, dominohet nga korrupsioni dhe informaliteti.Vlereson se korrupsioni ne sistemin arsimor eshte gjeresisht i perhapur.
 
“Raporti vlereson se korrupsioni qeveritar, pra jo korrupsioni ne teresi, por korrupsioni qeveritar, mbetet pengesa kryesore per reformat themelore ne vend.Raporti nuk le pa permendur me emra te perveçem as ministrat e kabinetit qeveritar, qe pikerisht pse kane imunitet, nuk dalin para drejtesise per veprat qe kane konsumuar. Tashme, opozita, shumica e shqiptareve, por edhe te gjithe partneret nderkombetare qe monitorojne zhvillimet ne vendin tone, vleresojne se Shqiperia eshte zhytur e po zhytet gjithmone e me shume ne korrupsion, qeveritar dhe kapilar. Kete fakt e mohon vetem Kryeministri Berisha dhe maxhoranca e tij”, u shpreh Tahiri.

Top Channel