Studimi, femrat kane kujtese me te forte

12/03/2010 17:25

Ne moshen 50 vjecare, femrat jane me te afta te mbajne mend termat krahasuar me bashkemoshataret e seksit tjeter.

Sipas nje studimi te kryer nga Universiteti i Londres qe ka marre ne analize 9600 njerez, jane pare me kujdes momentet e memorizimit te termave dhe femrat kane arritur rezultate me te mira. Shkencetaret u kane kerkuar njerezve te mbajne ne mendje 10 terma dhe me pas t’i perserisin vazhdimisht pas nje intervali prej dy minutash.

Ne rastin e pare, femrat kane pasur nje avantazh prej 5 % dhe ne rastin e dyte 8 %. Ne te gjitha rastet ka rezultuar se femrat arriten te jene me te sakta dhe me te shpejta. Autoret e ketij studimi, Matthew Brown dhe Brian Dodgeon shprehen se arsyet e ketij ndryshimi mund te jene te shumta.

Top Channel