Bell: Shqiperia perballoi krizen globale

09/03/2010 13:00

Ministri i Financave Ridvan Bode ne nje konference per shtyp me perfaqesuesin e FMN-se, Gerwin Bell dhe guvernatorin Ardian Fullani, deklaroi se ne vitin 2009 situata eshte menaxhuar me sukses nga ana e qeverise.

“Disa vende kane treguar se po rimekemben nga kriza ekonomike globale. Qeveria eshte e gatshme qe sugjerimet e FMN-se t’i marre ne konsiderate”, u shpreh Bode.

Guvernatori Fullani theksoi se gjate bisedimeve me FMN-ne eshte vleresuar rritja ekonomike e Shqiperise, nderkohe inflacioni eshte luhatur gjate vitit 2009 ne kuotat 2-3 perqind.

“Gjate vitit 2010 duhet nje politike fiskale me konservatore. Inflacioni i cmimeve te konsumit do te zbrese gradualisht”, theksoi Fullani, duke shtuar se ekonomia shqiptare e kaloi testin e krizes boterore.

Vleresimin e tij e ka dhene edhe Bell, i cili theksoi se ne vitin e kaluar ekonomia shqiptare ka arritur te perballoje krizen globale.

Bell parashikon qe rritja ekonomike ne vitin 2010 te jete 2-2.5 perqind, ndersa sugjeron politike fiskale me konservatore per te ruajtur stabilitetin.

Top Channel