Investime ne sherbimin urban

04/03/2010 16:15

Kryetari i bashkise se Tiranes Edi Rama u kerkon operatoreve te sherbimit urban investime ne automjete dhe krijimin komoditetit per qytetaret me qellim nxitjen dhe zhvillimin e transportit publik kundrejt atij privat.

Nga ana tjeter Rama u ka premtuar operatoreve te sherbimit urban se do te krijoje korsi me vete per autobuset ne 23 rruge te tjera te kryeqytetit si edhe ngritjen e qendrave te konrollit te trafikut per te ndeshkuar me lehte shkelesit e rregullores se qarkullimit apo dhe mos respektimit te orareve sitemit te kontrollit elektronik te biletave.

“Duhet te ngrihet qendra e kontrollit te trafikut dhe e menaxhimit te trafikut me nje sistem te ri e menaxhimit te transportit. Ne kemi nje projekt ide per te vendosur sistemin elektronik te kontrollit te biletes ne autobuse”, u shpreh Rama.

Rama premtoi se do te kete nje sherbim me te mire ndaj qytetareve dhe do te nxiten te zgjedhin autobuset e jo makinen private duke ulur ndjeshem trafikun ne kryeqytet.

Top Channel