Gerdeci, bie padia ndaj Mediut

01/03/2010 15:35

Gjykata e Larte rrezoi pretendimet e dy te plagosurve gjate tragjedise se Gerdecit Roxhers Durda dhe Alketa Hazizaj te cilet i kerkuan Kolegjit Penal te kerkonte heqjen e imunitetit te Ministrit te Mjedisit, Fatmir Mediu sepse sipas tyre ai ka shkaktuar plagosjen e rende te tyre nga pakujdesia. (UPDATE)

Relatori i ceshtjes Andi Celiku argumentoi se nuk egzitojne provat qe te vertetojne akuzen se Fatmir Mediu me veprimet apo mosveprimet e tij te kete sjelle demtimin e paditesve e per kete, – tha Kolegji Penal, -ceshtja pushohet. Me heret i mituri Roxhers Durda dhe Alketa Hazizaj depozituan para Gjykates se Larte provat qe sipas tyre duhet ta bindnin Kolegjin Penal se ish- ministrit te Mbrojtjes Fatmir Mediu duhet t’i hiqet imuniteti. Paditesit i dorezuan gjykates te njejten dosje voluminoze  te pergatitur muaj me pare per ngjarjen e Gerdecit, pikerisht kur organi i akuzes tentoi te mbante bashke ne nje proces gjyqesor te gjithe te pandehurit, tentative qe rezultoi e deshtuar.

Avokatet e ish-ministrit te Mbrojtjes, Ardian Visha dhe Petrit Serjani thane se klienti i tyre akuzohet per motive politike.

Per kundershtimin e provave te paraqitura nga pala paditese avokatet ju referuan termave te kuzhines duke e konsideruar dosjen si nje brume te gatuar keq nga prokuroria qe ua servirin familjareve per te bere petulla.

Nderkohe ne te njejten kohe ne Gjykaten e Tiranes u zhvillua procesi ne ngarkim te 29 te pandehurve. Perpara togave te zeza deshmuan shtate persona mes te cileve ish-punetore dhe ish roje ne fabrike, Fejzi Shehu i tha gjykates se diten e ngjarjes ishin cuar per saldim 3 karroca dhe e fundit e tyre ishte sjelle ne ambientet e brendshme 30 minuta para shperthimit.

Top Channel