Eksportet, Berisha: Rritja ne shkurt mbi 100%

01/03/2010 20:05

Kryeministri Berisha, duke lexuar nga celulari i tij te dhenat me te fundit te tregtise, deklaroi se gjate muajit shkurt te ketij vitit eksportet shqiptare paten nje rritje mbi 100 perqind krahasuar me te njeten periudhe te vitit te kaluar.

Kjo rritje, sipas kreut te qeverise, eshte verejtur jo vetem ne vlere por edhe ne sasi.

“Eksportet e Shqiperise per muajin shkurt te 2010-es kane nje rritje krahasuar me shkurtin e vitit 2009. Nga 38 mije tone ne 2009-en ne 221 mije tone ne 2010-en. Eksportet e shkurtit 2010 jane 4.5 miliarde leke. Pra, eshte nje rritje mbi 100 perqind per mallrat “made in Albania”. Ne vlere, nga 5.2 miliarde leke arrin ne 6.7 miliarde leke. Ja u dhash keto te dhena si lajme pozitive per ekonomine dhe trendin e saj”, ka deklaruar Berisha.

Top Channel