Xhafaj: Hetimi nderkombetar, propozim interesant

29/01/2010 09:00

Ideja e hedhur nga britaniku Denis Macshane per nje hetim nderkombetar per zgjedhjet e 28 qershorit vleresohet si propozim interesant nga Partia Socialiste.

Sekretari per çeshtjet ligjore, Fatmir Xhafaj, thote ne nje interviste per “Shqip” se kjo mund te jete nje menyre per nje zgjidhje te krizes permes nje procesi te besueshem per palet per sa i perket asaj qe ka ndodhur.

Xhafaj analizon bojkotin e opozites dhe strategjine e ndjekur deri me tani. Referuar çeshtjes se mandateve, Xhafaj thote se Kryetarja e Kuvendit e ka tejkaluar momentin ligjor te parashikuar nga ligji dhe rregullorja.

Referuar deklarates se Ben Blushit, se do te hyje ne Kuvend brenda javes se pare te marsit, Xhafaj thote se per shume arsye nuk ka pasur nevoje per t’u bere nje deklarate e tille.

Ai garanton se shume shpejt do te mblidhet grupi parlamentar, duke i dhene zgjidhje kesaj situate. Xhafaj mohon qe PS te kete kerkuar balancim ne institucionet kushtetuese si opsion te zgjidhjes se krizes.

Sa i takon vendimit te Kushtetueses per kufijte ujore, Xhafaj thote se problemi duhet pare te pala shqiptare dhe jo te pala greke.

Top Channel